EKOLOŠKO EKSTRA DEVIŠKO  OLJČNO OLJE
  OLIVNO OLJE KALI OREKSI               
Sorta Koroneiki
Certifikati in
analize
Vse kar niste vedeli o oljčnem olju
Recepti z oljčnim oljem KALI OREKSI
Oljčno olje, zdravje in nega telesa
Prodajna mesta KALI OREKSI
Želite naročiti olje? Klikni tukaj!
Visoka kvaliteta za odlično ceno - že od 13,71 €/liter
Olje višje kvalitete, pridobljeno z mehanskimi postopki pri prvem hladnem stiskanju (ročno obrano, stisnjeno v max. 24 urah) neposredno iz izbranih oljk sorte Koroneiki na južnem Peloponezu (Messinia-Grčija). Ta sorta je najbližji sorodnik divje oljke in je avtohtona sorta iz tega območja južnega Peloponeza.
Olje se ponaša se z zelo nizko naravno kislostjo, kar je osnova in garancija za visoko kvaliteto oljčnega olja. Olje je prefinjenega svežega, sadnega in pikantnega okusa. Je bogat vir antioksidantov - polifenolov, kar daje med pozanavalci oljčnega olja še poseben pečat.
Dober tek - Kali oreksi!
KAKO GA LAHKO KUPITE?
Za količine 5 litrov ali več izpolnite informativno naročilo s klikom na zgornji krog ali pokličite kadarkoli na 051 606 610. Naše olje je v manjši embalaži na voljo tudi v nekaterih specializiranih prodajalnah z zdravo hrano.
Za seznam trgovin klikni tukaj.


RECEPT TEDNA:
STROČJI FIŽOL Z MANDLJEVIM PESTOM IN OLJČNIM OLJEM

SESTAVINE (za 4 osebe):
- 1 kg stročjega fižola
- oljčno olje KALI OREKSI
Za mandljev pesto:
- 200 g mandljev
- 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja KALI OREKSI
- malo soli
- 1 česen
- timijan (lahko svež ali posušen)
- sok limone
- nariban parmezan cca 40 gramov
- polovičke mandljev za dekoracijo

PRIPRAVA:
Mandlje olupimo, popečemo na ponvici jih ohladimo, stresemo v mešalnik dodamo suhe sestvine in česen, zmešamo. Na koncu prilijemo sok limone, premešamo. Pasto damo v skledo in primešamo z oljčnim oljem.
Fižol očistimo operemo s soljeni vodi, skuhamo (koliko časa odvisno od vrste fižola), ocedimo, prelijemo s hladno vodo, ocedimo, serviramo na krožnik, malo pokapamo z oljčnim oljem in čez fižol potresemo mandljev pesto. Čez potresemo polovičke mandljev za dekoracijo.
Nasvet! Da lažje olupimo mandlje jih damo v vročo vodo, pustimo da koža nabrekne, malo ohladimo in olupimo. Preden jih uporabite za recept, jih pustite na papirnati brisački, da se posušijo.

"Kali oreksi!" - Dober tek!

Prodaja: KALI OREKSI - EKSTRA DEVIŠKO OLJČNO OLJE - Davorin Gostenčnik s.p., Koroška cesta 47, 2370 Dravograd, tel. 051 606 610
|   Prodajna mesta   |   Kontaktirajte nas   |   Za še več informacij o našem oljčnem olju kliknite tukaj   |